De mevrouw met het rode hoedje

Antiquaar Marijke Leibbrandt

Antiquariaat Boek & Prent is het antiquariaat van Marijke Leibbrandt, oud-notaris. Eenmaal met pensioen besloot ze haar droom waar te maken en een antiquariaat te beginnen. Boek & Prent was een feit. Sinds 2008 groeit haar collectie gestaag.

 

"Voor ieder bijzonder boek in mijn collectie is een toekomstige eigenaar. Wat een antiquaar behoeft  is 'tijd van leven'. Ik hoop dat ik nog veel mensen aan goede boeken kan helpen."

Bekijk ons assortiment aan boeken

Boek & Prent Menetti

Antiquariaat Boek & Prent handelt ook onder de naam ‘Boekwinkeltje Menetti’. Hoe dat zo komt? Het heeft te maken met de overleden broer van eigenares Marijke Leibbrandt, journalist en schrijver Kees Leibbrandt. In 1964 verscheen van zijn hand het boek Spaghetti van Menetti. Tot op de dag van vandaag wordt dit humorvolle kinderboek door talloze jonge lezers in het hart gesloten als hun lievelingsboek.

 

Als ode aan haar broer gaf Marijke haar antiquariaat de naam van zijn geesteskind Menetti.

Boek & Prent op de boekenmarkt op het Spui

De vrouw met het rode hoedje. Zo kent men Marijke in Amsterdam. Iedere vrijdag rijdt ze in alle vroegte van Drachten naar de hoofdstad om daar haar kraam te installeren op de Boekenmarkt op het Spui. Ze draagt altijd haar rode hoedje. Het is haar handelsmerk geworden.

 

Marijke staat er in weer en wind; ze heeft in de afgelopen jaren bijna nooit een vrijdag gemist. ‘Ach,’ zegt ze, ‘als je een beetje humor hebt, een beetje kunt lachen met elkaar, dan weegt het plezier altijd op tegen de ongemakken.’